Princeton universitet

Princeton University grundades 1746 och är en av USAs topprankade universitet. Universitetet ligger i den lilla och lugna staden Princeton, New Jersey, mitt emellan Philadelphia och pulsen i New York. Att få en studieplats på Princeton är få förunnat. Endast 5% av ansökanden antas att studera vid universitetet men hela 98% av de som antas tar sedan en examen.

Buyer Hall, Princeton University

Vid Princeton finns Woodrow Wilson School of Public and International Affairs och School of Engineering and Applied Sciences, akademiska program som fostrat många framgångsrika ledare världen över.

Ett av åtta universitet i Ivy League

Princeton är ett av de åtta privata universiteten i nordöstra USA som går under samlingsnamnet Ivy League. Ordet Ivy betyder murgröna och är den växt som pryder många av byggnaderna på campus. Alla skolorna i Ivy League är rika på ekonomiska tillgångar och attraherer många forskare från hela världen.

Kostnad för att studera vid Princeton University

Att studera vid Princeton kostar i snitt $9,749 (Källa: USAs utbildningsdepartement, 2020) per år. Det gäller dock personer som får federalt studiestöd i USA. Ett års totala kostnader enligt Princetons hemsida kostade $73,450 för läsåret 2019-2020, vilket inkluderar tuition fee, husrum etc.

Kända personer som gått vid Princeton

Många framgångsrika personer har studerat vid Princeton och de kan stoltsera med att deras alumner har fått 29 Nobelpris och satt 3 presidenter vid makten. Här är några alumner som du kanske känner till:

  • Jeff Bezos (Amazons grundare)
  • Michelle Obama
  • Alan Turing
  • John F Kennedy