Yale Universitet

Yale är ett av USAs toppuniversitet på tredje plats efter Princeton och Harvard. På Yale University kan du plugga allt från juridik, konst och musik till medicin och management.

Universitetet Yale består av tolv olika skolor som alla toppstyrs av Yale Corporation. Varje enskild skola har en egen fakultet som har hand om olika utbildningsprogram. Skolan är privatägd och hör till de åtta rikaste universiteten i USA som ingår i Ivy League.

Yale campus i New Haven

Campusområdet för Yale ligger i centrala New Haven och täcker lite drygt en kvadratkilometer. Utmärkande för arkitekturen på området är dess gotiska byggnader som .t.ex. det hus som inrymmer Yale Law School.

Yale Law School - byggnad i gotisk stil
Bild: Yale Law School (Howchou, Wikimedia Commons)

Yale - en skola bakom presidenter och en prinsessa

Många kända amerikaner har studerat vid Yale universitetet däribland flera amerikanska presidenter; Bill Clinton, George W. Bush och Gerald Ford. Sveriges kronprinsessa Victoria har också studerat ett par olika ämnen vid Yale.

Många skådespelare har ett förflutet med studier vid Yale. Vad sägs om stora aktörer som Sigourney Weaver, Jodie Foster och Edward Norton.